Danie jednogarnkowe czyli coś dla zapracowanych!
Kochani! Co powiecie na ekspresowe danie jednogarnkowe?Wiemy, że uwielbiacie tego typu przepisy, więc dzisiaj przedstawimy Wam krok po kroku w jak krótkim czasie, mając pod ręką niewielką ilość składników można upichcić coś naprawdę pysznego.
A więc przepis o którym mowa to... kasza jaglana z pieczarkami i tuńczykiem. Brzmi bombowo co?! Uwierzcie nam na słowo, smakuje jeszcze lepiej!Jednak zanim przejdziemy do przepisu, to cos dla zdrowo nakręconych! Warto wspomnieć o zaletach jakie posiada kasza jaglana. Jest jedną z najzdrowszych i najbardziej wartościowych produktów. Pomaga odkwasić organizm, jest lekkostrawna, zawiera krzem, który ma leczniczy wpływ na stawy, Wpływa pozytywnie na przemianę materii, co pomaga w odchudzaniu. Zawiera cenne witaminy z grupy B oraz E, a także jest bogata w oksydanty. Warto więc włączyć kaszę jaglana do codziennego jadłospisu.
Wracając do przepisu,
należy przygotować (składniki na 3 porcje):
-Garnek lub patelnia z głębszym dnem
-2 puszki tuńczyka w sosie własnym
-500 g pieczarek
-1 cebulka
-5 łyżek jogurtu naturalnego
-4 łyżki zielonego pesto
-łyżeczka oliwy
-sól, pieprz do smaku
-120g suchej kaszy jaglanej
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem na sitku, aby pozbyć się cierpkiego smaku goryczy. Cebulę obrać, pokroić drobno w kostkę i zeszklić na łyżeczce oliwy. Dodać pokrojone pieczarki i doprawić odrobina soli i pieprzu. Dodać suchą kaszę jaglaną i około 1,5szkl wody. Dusić pod przykryciem, aż woda odparuje a kasza zmięknie. Dodać odsączonego tuńczyka i pesto. Wszystko razem wymieszać. Polać jogurtem przed podaniem!
Smacznego!
#omlet #eat #tasty #food #pomysł_na_obiad #dinner #meals #delisious
Wracając do przepisu,
należy przygotować (składniki na 3 porcje):
-Garnek lub patelnia z głębszym dnem
-2 puszki tuńczyka w sosie własnym
-500 g pieczarek
-1 cebulka
-5 łyżek jogurtu naturalnego
-4 łyżki zielonego pesto
-łyżeczka oliwy
-sól, pieprz do smaku
-120g suchej kaszy jaglanej
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem na sitku, aby pozbyć się cierpkiego smaku goryczy. Cebulę obrać, pokroić drobno w kostkę i zeszklić na łyżeczce oliwy. Dodać pokrojone pieczarki i doprawić odrobina soli i pieprzu. Dodać suchą kaszę jaglaną i około 1,5szkl wody. Dusić pod przykryciem, aż woda odparuje a kasza zmięknie. Dodać odsączonego tuńczyka i pesto. Wszystko razem wymieszać. Polać jogurtem przed podaniem!
Smacznego!
#omlet #eat #tasty #food #pomysł_na_obiad #dinner #meals #delisious
Komentarze
Prześlij komentarz